Dlačice možda jesu uporne ali mi žene smo upornije! Svaka metoda depilacije ima neke prednosti i nedostatke, a mi smo ih za Vas skupili sve na jedno mjesto. Sukladno tipu kože i dlačica, dostupnom vremenu i naravno financijskim mogućnostima svaka dama bira tehniku koja joj najbolje odgovara.

Perle JAX WAX

Perle JAX WAX Jax Wax voskovi sadrže prirodne proizvode, uključujući ulje lavande, čajevac, bademovo ulje, kakao maslac, kokosovo ulje, ulje koštica marelice, kombinaciju australskih bilja koji umanjuju crvenilo i obnavljaju kožu. Posebnost naših voskova je da se vosak prilikom nanošenja na delikatne dijelove tijela ne lijepi za kožu već samo na dlaku i time se izbjegava iritacija i bespotrebno traumatiziranje i iritacija kože. Vaš komfor i higijena su nam na prvom mjestu pa uvijek nosimo jednokratne rukavice i upotrebljavamo jednokratne špatule za vosak koje se koriste samo jednom i bacaju odmah nakon nanašanja voska na kožu, nikada nisu dvostruko umočene u vosak za brazilsku depilaciju, tvz. ”no dubble dipping” metoda, te se tako uklanja mogućnost upala, crvenila, uraslih dlačica i kontaminacije tj SPB. Sobe i stolovi za tretman su sterilizirani bolničkim dezinficijensom nakon svakog tretmana. Prije samog tretmana klijentu nudimo maramice za dezinfekciju kože i ruku kako bi se osvježili i kako bi se spriječilo širenje bakterija s ruku na tek depilirano područje. JAX WAX (ex Adam & Eve) australski voskovi su jedini voskovi u svijetu koji su potpuno prirodni i imaju PETA priznanje, ne sadrže parabene, polimere ni proizvode životinjskog porijekla.

ČESTA PITANJA

Idealna duljina dlačica za depilaciju?

Dlačice bi trebale biti duge minimalno 0,5 – 1 cm kako bi se mogle detaljno ukloniti. Ukoliko ste brijali svoje dlačice, najbolje je pričekati minimalno 3 tjedna, ali preporučamo 4 tjedna kako bi se mogli depilirati i kako bi vam mogli ukloniti sve dlačice.

Da li se potrebno istuširati prije depilacije?

Da! Preporučamo svim klijenticama da se istuširaju i naprave lagani piling prije same depilacije kako bi se spriječilo urastanje dlačica i upalni procesi koji se mogu desiti ukoliko koža nije čista a sklona je upalama i iritaciji.

Koja je razlika između Jax Wax voska i ostalih voskova za depilaciju?

Jax Wax vosak JEDINI je vosak u svijetu koji ne sadrži niti jedan sastojak koji potiče od životinja, pa čak niti pčelinji vosak koji ponekad može biti aktivni alergen i izazvati alergijske reakcije. Jax Wax isto tako nije testiran na životinjama, ne sadrži parabene, polimere – sastojak u velikoj većini klasičnih voskova zbog koji su voskovi ponekad prevrući, isto tako NE sadrži ni palmino ulje, prvenstveno zbog zaštite životinja koje zbog masovne proizvodnje palminog ulja gube svoje nastambe. Ono što Jax Wax sadrži jesu njegujuća ulja poput kokosovog ulja, bademovog ulja, ulja koštice marelice, lavandino ulje, ružino ulje, ulja kakaovca, koji su sastavni dio njege prije i poslije depilacije kao i samih voskova. Zbog toga koža nakon depilacije nije crvena, upaljena i iziritirana već zapravo nemate osjećaj da ste se depilirali i možete nastaviti sa svim dnevnim aktivnostima.

Vosak

Depilacija Varaždin

Vosak(Italwax) za manja područja se nanosi na područje i odstrani nakon što se stvrdne i ohladi. Za veće površine koristi se vosak iz patrone koji se u tankom sloju nanese na željeno područje i pokrije trakom. Povlačenjem trake, rješavate se neželjenih dlačica. Kod nas možete odstraniti neželjene dlačice sa svih dijelova tijela - noge, ruke, nadusnica, brada, prsa, leđa, bikini kao i obaviti brazilsku depilaciju.

Važno je napomenuti ako koristite alfa hidroksidne kiseline ili retinoide da biste na tim područjima trebali izbjegavati odstranjivanje dlačica voskom. Treba pripaziti i da se koža ne izlaže izravno suncu nekoliko dana nakon depilacije voskom zbog povećane mogućnosti stvaranja hiperpigmentacijskih mrlja, važno je koristiti zaštitni faktor i izbjegavati agresivne tretmane.

Egipatska depilacija

Egipatska depilacija

Uklanjanje neželjenih dlačica upotrebom šećerne paste poznato je više od 2000 godina. U drevnom Egiptu, ali i na srednjem Istoku (Perzija) smatralo se da tijelo bez dlačica odražava mladost, ljepotu i čistoću. Danas se smatra da je uklanjanje dlačica šećernom pastom tijekom povijesti uvelike promijenilo higijenske navike žena, a time čuvalo zdravlje njihove kože. Poznato je da je Kleopatra jednom mjesečno uklanjala dlačice šećernom pastom. Iako su se kroz povijest ovom metodom uklanjanja dlačica koristile prvenstveno žena, u moderno doba je sve više počinju koristiti i muškarci koji brinu o svojem tijelu, uvidjevši sve prednosti depilacije šećernom pastom. Jedna od brojnih prednosti ove metode uklanjanja dlačica je što se njome mogu uklanjati dlačice sa svih dijelova tijela (ruke, leđa, prepone, pazuh, prsa, lice…), te ju mogu koristiti i osobe sa osjetljivom kožom zbog potpuno prirodnog sastava koji se stoljećima nije mijenjao.

Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta se ne zagrijava i lako se odvaja od kože, zbog toga ne skida njezin zaštitni sloj, pa je postupak uklanjanje dlačica manje neugodno i bolno iskustvo. Šećer je prirodni prijatelj kože. Šećerna pasta istovremeno čisti, zaglađuje, hidratizira i regenerira kožu. Dokazano je da depilacija britvicama i pincetom dodatno učvršćuje korijen dlačice. Dok se britvicom i/ili pincetom uklanja samo vidljivi dio dlačica (dlačice se lome ili sijeku), šećerna pasta potpuno uklanja dlačice iz folikula (zajedno s njihovim korijenom) i tako usporava njihov ponovni rast. Rezultati depilacije šećernom pastom mogu trajati i do šest tjedana. Šećerna pasta uklanja i najmanje dlačice te odumrle stanice kože, dlačice rastu prorijeđene i tanje, što sve zajedno gotovo potpuno rješava problem uraslih dlačica.