Masaže

Medicinska masaža Varaždin, masaza Varazdin
Maderoterapija Varaždin
Masaza Varazdin, cupping masaza
Medicinska masaža

Njezin osnovni cilj je tretiranje određenih oboljenja i bolnih stanja, odnosno njihovo ublažavanje. Iskustvo fizioterapeuta presudno je kod izbora tehnike masiranja da bi se postiglo poboljšanje prokrvljenosti, toniranje ili opuštanje mišićnih grupa, što balansira rad drugih tjelesnih sustava. Ovom se masažom postiže opuštanje napetosti u mišićima, te uklanjanje nakupina mliječne kiseline. Masažom se pospješuje cirkulacija i stimulira rad metabolizma, što dovodi do smanjenja boli i napetosti.

Sportska masaža

Sportska je masaža primarno orijentirana na mišiće koji su izloženi intenzivnom fizičkom naporu. Masažom se mišići održavaju zdravima i gipkima, što djeluje na prevenciju ozljeda. U tretiranom se području pospješuje i intenzivira cirkulacija krvi, posebice mikrocirkulacija. Time se ubrzava proces izmjene tvari u organizmu, što za posljedicu ima ubrzavanje oporavka mišića poslije traume odnosno intenzivnog treninga. Ova masažna tehnika je usmjerena na individualne potrebe sportaša i sastavni je dio njihovog treninga.

Cupping masaža

Cupping je terapijska tehnika koja vuče korijene iz tradicionalne kineske medicine. Cuppingom se postižu izvanredni rezultati kod problema kao što su celulit i višak nakupljene tekućine, kod oblikovanja tijela, poboljšanja cirkulacije te tretiranja bolnih područja tijela. Negativni pritisak, koji se postiže uz pomoć staklenih ili silikonskih čašica u kojima se pomoću posebnog sistema koji istiskuje zrak stvara vakuum, u kombinaciji s masažom, postiže efekt kojim se mogu obuhvatiti dublji slojevi tkiva, čime se izravno utječe na opuštanje mekog tkiva što nadalje utječe na poboljšanu cirkulaciju krvotoka i limfe. Cupping terapija je najefikasniji tretman za borbu protiv najtvrdokornijeg celulita i razgrađuje najgore oblike ženskog neprijatelja i pomaže nam da postignemo zavidan tonus mišićnog i kožnog tkiva. Jednom cupping masažom postiže se efekt kao s tri klasične ručne anticelulitne masaže.

Maderoterapija

Maderoterapija je razvijena u Kolumbiji, a kod nje se za izvođenje masažnih pokreta koriste posebni masažeri izrađeni od drveta. Ono što maderoterapiju čini učinkovitom je stimulacija limfnog sustava. Limfni sustav je odgovoran za izbacivanje toksina u tijelu nastalih zbog loših životnih navika, nedovoljnog kretanja i loše prehrane. Zahvaljujući ubrzanom načinu života u tijelo unosimo višak masnoća, šećera i aditiva koji zatim zarobljeni u našem tijelu u sinergiji stvaraju takozvanu „narančinu kožu“, odnosno celulit. Uz to što stimulira limfni sustav, maderoterapija aktivira metabolizam i tijelo počinje brže uklanjati toksine, celulit i masne naslage.   Za razliku od klasične kod brazilske maderoterapije se dopire do dubokih slojeva tkiva te se aktiviraju stanice iznutra. Također, brazilskom maderoterapijom se mogu obraditi i dijelovi tijela poput: masnih naslaga na području trbuha i unutarnje strane bedara. Bitno je naglasiti kako su prvi rezultati vidljivi i nakon prvog tretmana, a svaki sljedeći tretman donosi sve značajniju promjenu na području koje se tretira.

Relax masaža

Svako živo biće stalno razmjenjuje energiju sa svojom okolinom. Ponekad, iz niza razloga, razmjena energije može dovesti do ozbiljnog disbalansa koji može biti čimbenik za nastajanje raznih bolesti. Simptomi glavobolje, mišićne napetosti, ukočenosti u predjelu ramena i vrata ili težine u nogama upućuju na psihičku napetost reflektiranu u tijelu. Za takva stanja koristi se kombinacija tehnika masaže uz odgovarajuća eterična ulja i opuštajuću glazbu u toplom prostoru. Ovom masažom nastojimo ukloniti stanje duboke psihičke i fizičke napetosti u vidu smanjenja stresa.

Thai-yoga masaža

Thai-yoga pokreće energetske kanale, eliminira negativnu energiju te podiže i aktivira pozitivnu energiju. Budući da otvara energetske kanale, masaža poboljšava fizičko i psihičko stanje, smiruje um i tijelo te uklanja psihički i fizički stres. Zdravstvene smetnje za koje se naročito preporučuje Thai-yoga masaža:

  • Glavobolja, migrena
  • Bol u leđima i ramenima
  • Stres
  • Oporavak nakon srčanog ili moždanog udara
  • Probavne teškoće(naročito zatvor)
  • Teškoće sa disanjem(astma, bronhitis)
  • Emocionalne teškoće(naročito depresija)

Anticelulitna masaža

Celulit može nastati zbog različitih razloga. Najčešće je to nedostatak tjelesne aktivnosti, stres, nepravilna prehrana, a ponekad je to i usljed hormonske neravnoteže. Anticelulitna masaža je ona masaža koja pomaže u borbi protiv celulita. U anticelulitnoj masaži se tretira područje bokova, trbuha, bedara i stražnjice. Masaža je snažna, a pokreti su brzi i duboki. Na taj način poboljšavamo cirkulaciju, otklanjamo višak tekućine i ubrzavamo optok limfe. Za minimum rezultata je potrebno uzeti najmanje 10 tretmana(idealno 12-15). Između jednog i drugog tretmana može proći maksimalno 3 dana. Trajnih rezultata nema ako niste redoviti, ako nema najmanje 10 tretmana, ako je razmak duži od tri dana.

Prenatalna masaža

Masaža tijekom trudnoće je terapeutski rad koji je usmjeren na posebne potrebe trudnice, s obzirom da njeno tijelo prolazi kroz promjene. Terapija masažom poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora. Za žene koje muči nesanica, umirujući efekt masaže može pomoći opuštanju i smirenju. Ova masaža ima jako puno koristi kao što su pomoć pri zadržavanju pravilnog držanja tijela, priprema mišića potrebnih pri porođaju, smanjenje oticanja ruku i nogu.

Refleksna masaža

Refleksna masaža je energetska masaža koja se temelji na spoznaji da svaki dio tijela reagira na određenu točku na stopalima i da se pritiskom na te refleksne točke cijelo tijelo može opustiti i uravnotežiti. Refleksna masaža je tehnika prirodnog iscjeljivanja i opuštanja psihofizičkog tijela koja potiče cirkulaciju krvi i endokrinih žlijezdi.

Ručna limfna drenaža

Ručna limfna drenaža vrsta je vrlo lagane masaže koja potiče rad i kretanje limfe u tijelu. Posebno je dobra za detoksikaciju, edematozni celulit te prije i nakon operativnih zahvata liposukcije. Također, čini sastavni dio kvalitetne anticelulitne masaže i pomaže u rješavanju problema s crvenilom i aknama. Limfni sustav u našem tijelu služi tome da bi se dostavili nutirijenti stanicama i da bi se drenirala sva tekućina koja je višak u našem tijelu, kao i stanični otpad, bakterije, virusi i toksini.

Masaza Varazdin
Anticelulitna masaza Varazdin
Masaza Varazdin
Masaza stopala Varazdin
Masaza nogu Varazdin
Masaza varazdin
Masaza Varazdin
Medicinska masaza Varazdin
Prenatalna masaza